Юннати долучились до операції «Первоцвіт» зробивши пам’ятне фото на фоні квітів, не зриваючи їх

/Files/images/012/IMG_20200312_144504.jpg

Перші квіти після тривалої зими приносять величезну втіху для душі. Прогулянка до лісу чи парку у цей час – просто спокуса. Руки так і тягнуться до квітів… Але не поспішайте рвати це чудо!

/Files/images/012/IMG_20200312_144926.jpg

Первоцвіти мають і естетичне, і практичне значення. Нектаром квітів ласують бджоли, джмелі, метелики, а мурашки з’їдають частину насіння. Отже, перші весняні квіти не тільки звеселяють людей, а й напоюють своїм нектаром, годують пилком і насінням мешканців лісу, лікують їх і нас.

Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж ушкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, повністю нівечаться рослини, збіднюються наші ліси.

З метою захисту та збереження рослин, занесених до Червоної книги щороку на Балаклійській СЮН проводиться операція “ Первоцвіт ”.

Юннати закликають усіх небайдужих до стану навколишнього середовища громадян долучитись до операції «Первоцвіт»: зробіть пам’ятне фото на фоні квітів, не зриваючи їх. Кожен з нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти відіграють важливу роль в житті лісу чи луки як природного комплексу, являючись їх невід’ємною частиною./Files/images/012/IMG_20200312_145108.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 49

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.